Peste 100 de absolvenți ai aceluiași liceu au dezvoltat forme rare de tumori la creier. Ce a descoperit investigația

cancer creier tumoare
Foto: Marvin 101 / Wikipedia.org

Peste 100 de persoane care au absolvit de-a lungul timpului un liceu din statul New Jersey, din SUA, au dezvoltat forme rare de tumori la creier, relatează publicația insider.com.

O investigație independentă a stabilit însă că nu există nicio legătură între liceu și îmbolnăvirea oamenilor.

Potrivit today.com, totul a început când un fost student de la Liceul Colonia din Woodbridge, New Jersey, a realizat că atât el, cât și soția și sora sa aveau tumori la creier. Toți trei absolviseră liceul Colonia.

Al Lupiano a povestit că el a fost diagnosticat la sfârșitul anilor ’90, pe când avea 27 de ani, cu o tumoare benignă la creier (aceasta creștea pe un nerv ce lega creierul de urechea internă). În 2021 atât sora, cât și soția sa, au fost diagnosticate și ele cu tumori la creier.

Dacă soția sa a fost diagnosticată tot cu o tumoare benignă, sora sa a avut o tumoare malignă și a murit din această cauză.

După ce s-a documentat, Al Lupiano, fostul student, a declarat pentru today.com că a descoperit 107 foști studenți și profesori de la Colonia care aveau tumori la creier.

După ce John McCormac, primarul din Woodbridge, a aflat de Lupiano și de suspiciunile sale, primăria a angajat o firmă de ingineri de mediu care să investigheze posibilele surse de contaminare de la liceu.

Într-o conferință de presă organizată la finalul lunii mai, primarul John McCormac a anunțat că testele pentru radon și radiație în interiorul și la exteriorul clădirilor școlii nu au relevat niveluri anormale de radiație.

Echipa de specialiști a conchis că nivelul de radiație de la liceu este același precum nivelul radiației de fond de pe Pământ, la care sunt supuse toate ființele de pe planetă (această radiație provine, de pildă, din radiațiile din spațiu, din sol, din sursele medicale precum radiografiile etc).

Departamentul de Sănătate al statului New Jersey a analizat procentul de cancere cerebrale de la Liceul Colonia și le-a comparat cu procentul de cancere cerebrale existente în New Jersey și în SUA. Specialiștii au ajuns la concluzia că proporțiile se păstrează și că în comunitatea Woodbridge nu există un exces de cancere.

Foto: Marvin 101 / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.