Peste 100.000 de semnături pentru susținerea șefei DNA

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

O petiție online prin care i se cere președintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a șefului DNA, Laura Corduța Kovesi, a fost semnată de peste 100.000 de oameni în doar o săptămână.

Vineri dimineață, petiția a fost semnată de peste 106.000 de persoane. „Domnule Iohannis, noi cetățenii, vă cerem să nu cedați presiunilor PSD – ALDE și să nu o revocați pe Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiției să fiți de partea dreptății, nu a acelei părți a clasei politice amenințată de lupta anticorupție”, transmit inițiatorii petiției online.

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat DNA pentru activitatea sa, arătând că această instituţie funcţionează eficient, contrar unei „evaluări tendenţioase” prezentate opiniei publice „de cineva”.

„DNA este o instituţie care funcţionează eficient şi care se află deja de ani buni în prima linie a luptei anticorupţie, contrar unei evaluări tendenţioase şi partizane prezentate de cineva opiniei publice săptămâna trecută, eficienţa DNA este departe de a fi contestată”, a spus şeful statului.

Șeful statului a făcut aceste declarații la ședința de prezentare a raportului de activitate al DNA pe anul 2017. Înainte să înceapă prezentarea raportului, șeful statului le-a declarat jurnaliștilor că „suntem tot mai departe” de o revocare a șefei DNA: „Nu o să fie nicio decizie astăzi, trebuie sa aștept diferitele documente, cum ar fi motivarea de la CSM. Dar în condițiile date este evident că suntem departe de o revocare, tot mai departe”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Spre finalul cuvântării pe care a avut-o la prezentarea raportului DNA, președintele a apreciat că „democrația s-a consolidat în România, justiția este acum independentă și eficientă, iar spiritul civic al societății românești se manifestă în ultima vreme cu mult curaj”.

„Veți avea în mine un partener și un susținător al aplicării acestor principii”, a repetat Klaus Iohannis promisiunea pe care a făcut-o în repetate rânduri celor care luptă împotriva corupției.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.