Persoanele cu handicap locomotor ar putea circula gratuit cu un serviciu de tip taxi

Foto: Pixabay

Primăria Capitalei și asociația Re-Start Cauză Bună au pus la punct un proiect prin care persoanele cu handicap locomotor ar putea beneficia de transport gratuit în București.

Consiliul General al Municipiului București va vota asupra acestei inițiative în următoarea întâlnire.

Proiectul, numit Abilitaxi, oferă servicii de transport gratuite persoanelor care au nevoie de scaune cu rotile, cu ajutorul a patru mașini dedicate. Serviciul va funcționa pe bază de programare, acestea urmând să fie făcute cu cel puțin 48 de ore înainte de călătorie. Un șofer și un asistent medical vor sosi la casa persoanei care are nevoie de ajutor și îl vor însoți în călătorie, dar îl vor aduce și acasă.

În ceea ce privește forța de muncă alocată acestui proiect, vor fi necesari un administrator, cu un salariu net lunar de 3.728 de lei, un manager de proiect, care va câștiga 7.922 de lei, trei asistenți medicali plătiți cu 2.097 de lei pe lună, și trei șoferi care vor primi salarii de 3.728 de lei.

Proiectul stipulează, de asemenea, organizarea unui eveniment de lansare, care va costa 14.000 de lei, dar și costuri de promovare de 47.000 de lei. Valoarea totală a proiectului a fost calculată la 731.275 de lei.

În București trăiau, la sfârșitul anului trecut, peste 60.000 de persoane cu dizabilități. Primăria București a decis, în 2017, să ofere ajutoare de 1.000 de lei pe lună copiilor care suferă de dizabilități, cu condiția ca unul dintre părinți să aibă domiciliul în Capitală. Adulții cu dizabilități primesc 500 de lei pe lună.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.