Nelu Tătaru propune: Persoanele care intră în România, testate obligatoriu pentru COVID-19

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că va propune Guvernului măsura testării obligatorii COVID-19 pentru persoanele care vin din străinătate, la intrarea în România.

”Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului, pe această temă, o astfel de decizie”, a răspuns Tătaru întrebării dacă se va introduce testarea obligatorie pentru COVID-19 la intrarea în România.

Cu toate că premierul Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis au dat asigurări că există fonduri europene care să acopere cheltuielile din sfera crizei sanitare, Nelu Tătaru spune că statul nu va acorda niciun sprijin celor care vor fi testați.

Întrebat cineva va suporta costurile acestor teste obligatorii, Nelu Tătaru a răspuns în stilul său caracteristic: „Acel care se întoarce în țară”, potrivit Digi24.

“Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii”, a adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătății nu a precizat dacă noua regulă se va aplica tuturor sau doar celora care sosesc din anumite țări.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr zilnic de infectări noi: 1.767. Până astăzi, 4.550 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Prețul unui test COVID-19 este de aproximativ 300 de lei.