Perle BAC Română 2018: ”La noi în ţară, numai borfaşii, cocalarii, pesediştii au bani”

perle bac română 2018
Foto: Manveet Singh (Flickr)

Perle BAC Română 2018. Luni, 25 iunie, elevii care au absolvit clasa a XII-a au susținut proba la Limba și literatura română din cadrul Examenului de Bacalaureat.

Lucrările au ajuns la corectare, iar profesorii au identificat deja numeroase perle în lucrările acestora.

Perle BAC Română 2018 – „Se pare că profesorii au bani și se plâng că nu au”

Iată câteva dintre ele, prezentate de adevarul.ro:

– ”Autorul nu prea ia nicio atitudine e prea impresionat de străinez.”

– ”Şi pe vremea lui nea Holban se holbau oamenii la străinezi să le ciordească banii, ce impresii despre ţări…”

– ”Totodată, puştoaicele astea sau panaramele au acces la locuri frumoase, deoarece se târâie cu câte un hodorog şi au farmec pentru locul în care trăiesc.”

– ”Oamenii ştiu să aprecieze mâncărica, băuturica, o puştoaică bună în pat şi eventual nişte bani pe gratis, acolo e locul frumos.”

– ”Doamna de română ne relatează întâmplările din locurile fascinante pe care le vizitează. Se pare că profesorii au bani şi se plâng că nu au”

Perle BAC Română 2018 – „Nu a predat nesimţita aia de română”

– ”Niţă e un coleg de al meu o fi avut vreo rudă de a scris Sebastian de el.”

– ”Nu a predat nesimţita aia de română notaţiile scenice, o să demonstrez că aparţine genului liric.”

Perle BAC Română 2018: „La noi în țară numai borfașii, pesediștii (…) au bani”

– ”La noi în ţară, numai proştii, borfaşii, cocalarii, pesediştii, cei care au bani să se ducă, ei călătoresc, proştii care muncesc nu au noroc să vadă locuri frumoase.”

– ”Iona de Ion Barbu este un poem filosofic şi prezintă drama unui om singur pe plajă şi a unei ciuperci venită de la Polul Nord, dar nu pot fi împreună, deoarece ei gândesc diferit, unul e mai cu statut, alta e mai bogată.”

– ”Cobori la mine, măi Luceafăr/Să te mai văd odată/Iar astă seară eu te am..”

– ”Eminescu a murit de multe, dar ce e trist că nu a terminat Luceafărul, l-a lăsat cu 98 de strofe”

Perle BAC Română 2018: ”Luceafărul este un roman realist psihologic”

– ”Eminescu este ultimul romantic, dar a mai fost vreunul? A fost crecă singurul nebun care a reuşit să scrie o poezioară de 100 de versuri.”

– ”Luceafărul este un roman realist psihologic.”

Și poeziile lui Tudor Arghezi le-au pus probleme absolvenților, potrivit stirileprotv.ro:

– “Arghezi ne convinge în cele patru stofe că florile mucegăite ne pot îmbogăţi viaţa, la fel ca multe lucruri mizerabile- de exemplu, reciclarea”.

– “Poezia nu este punctul meu forte, aşadar voi trata în schimb subiectul “Moromeţii”, în care am găsit multe sensibilităţi poetice”.

– “Oamenii nu pot aprecia farmecul locului, dacă îi umple de spume şoselele, gunoaiele şi preţurile mari. Este experienţa mea personală şi a prietenilor mei care au maşina”.

Perle BAC Română 2018: „Scriitorul îşi mai nota treburi în paranteză pentru că acum o sută de ani nu avea rimainder pe telefonul fix”

– “N-am nici opinie, nici concluzii, pentru că nu ştiu ce înseamnă “pertinente””.

– “Scriitorul îşi mai nota treburi în paranteză pentru că acum o sută de ani nu avea rimainder pe telefonul fix. Scria literele strâmbe ca să nu confunde cu restul textului”.

– „Domnul care a scris regreta că nu s-a făcut controlor, ca să se plimbe cu trenul. Pe lângă salariu, putea să ia spaga de la cei fără bilet”.

Iar poezia “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”, de Lucian Blaga, le-a pus și ea probleme unora dintre candidați, relatează Digi24:

„Blaga nu voia să strivească corola de minuni a lumii pentru că era un om bun”

„Eu nu strivesc coroana de minuni a lunii”

„Eminescu a scris poezii de dragoste și natură pentru că îi plăcea să facă dragoste în natură”

Surpriză uriașă pentru o elevă notată cu 3,40 la Evaluare. Nota corectă după contestație

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.