Perioada de incubație a coronavirusului ar fi de 5 zile

coronavirus grecia
Foto: geralt / pixabay.com

Potrivit oamenilor de știință care studiază noul virus COVID-19, perioada de incubație aacestuia ar fi de puțin peste cinci zile.

O estimare exactă a perioadei de incubație pentru noul virus ar face previziunile despre răspândirea acestuia să fie mult mai exacte, în timp ce măsurile de prevenție și control ar putea fi mult mai eficiente.

Până în prezent, coronavirusul originar din China a infectat peste 110.000 de oameni și a ucis aproximativ 3,800 de persoane.

Italienii au intrat în carantină din cauza epidemiei, închizând toate școlile, sălile de sport, muzeele și cluburile de noapte.

Potrivit cercetătorilor de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, citați de Euronews, perioada medie de incubație a COVID-19 este de 5,1 zile.

Perioada de incubație a coronavirusului

”Chiar și așa, o perioadă de izolare și monitorizare de 14 zile este rezonabilă în cazul celor infectați cu coronavirus, însă unele cazuri vor reuși să treacă nedetectate”, a spus autorul studiului Justin Lessler, profesor al departamentului de Epidemiologie al instituției medicale americane.

Analiza specialiștilor din SUA arată că 97,5% din cei care arată simptomele COVID-19 o vor face în cel mult 11,5 zile de la infectare. Cercetătorii au spus că pentru fiecare 10.000 de oameni care vor fi ținuți în carantină timp de 14 zile, aproximativ 100 vor arăta simptomele după ce perioada de izolare se va încheia.