Performanță uriașă. La doar 17 ani, înotătorul român David Popovici a cucerit aurul la Campionatul Mondial

David Popovici
David Popovici. Sursa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Cristian Nistor)

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a cucerit aurul la proba de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de Înot, organizat la Budapesta.

Aceasta este prima sa participare la un Campionat Mondial de seniori în bazin olimpic.

El a terminat cursa cu timpul de 1 minut, 43 de secunde și 21 de sutimi de secundă, prin care și-a bătut propriul record mondial de juniori pe care îl stabilise duminică, în semifinale.

„David Popovici e campion mondial! Primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea după două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:43:21 David a stabilit un nou record mondial de juniori.

Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani!

În tribune au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric. David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!”, a anunțat pe Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Foto: David Popovici (Facebook)

David Popovici se calificase cu cel mai bun timp în finala de astăzi. În semifinală, elevul lui Adrian Rădulescu a înotat cele patru lungimi de bazin în 1 minut, 44 de secunde și 40 de sutimi de secundă, stabilind un record mondial de juniori.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, pe când avea doar 16 ani, David Popovici a reușit să se claseze pe locul al patrulea la proba de 200 de metri liber.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.