Performanță splendidă pentru Irina Begu. S-a calificat în sferturile de finală la Madrid

Dacă toate celelalte trei românce prezente pe tabloul principal al puternicului turneu de la Madrid s-au oprit la primul hop, Irina Begu strălucește pe zgura din capitala Spaniei.

Românca în vârstă de 24 de ani a învins-o azi, cu un dublu 6-4 pe cehoaica Barbora Strycova, după un meci pe care l-a ținut sub control de la prima, până la ultima minge. A fost o victorie extraordinară pentru Irina Begu, care bifează una dintre cele mai bune performanțe din carieră la un turneu de mare anvergură.

Pe lângă suta de mii de euro pe care o va încasa pentru evoluția de până acum, românca și-a asigurat și 215 puncte WTA, care o vor propulsa până pe locul 31 în lume – cea mai bună clasare din cariera bucureștencei.

Irina Begu o va întâlni în meciul următor pe puternica jucătoare din Cehia, Petra Kvitova, a patra jucătoare a lumii. Zgura nu este suprafața favorită a Kvitovei, care preferă suprafețele rapide, în special iarba, având în palmares două titluri la Wimbledon.

Duelul de mâine va fi prima întâlnire dintre Irina Begu și Petra Kvitova.

Petra Kvitova are în palmares un succes la Madrid, obținut în 2011. În acest an, spaniolii pun la bătaie premii de 4 milioane de euro (Wikimedia)
Petra Kvitova are în palmares un succes la Madrid, obținut în 2011. În acest an, spaniolii pun la bătaie premii de 4 milioane de euro (Wikimedia)

”N-am nimic de pierdut”, a spus românca despre meciul cu dubla câștigătoare de Grand Slam, adăugând: ”Încă nu realizez ce înseamnă că sînt în sferturi la un turneu așa de mare. Îmi trebuie puțin timp să pun lucrurile cap la cap. Sunt foarte bucuroasă!”.

Dacă va reuși să mai facă încă un pas la Madrid, românca ar putea da peste Serena Williams în semifinale. În ”sferturi” s-a calificat și Maria Șarapova, rusoaica fiind deținătoarea titlului în capitala Spaniei, după ce a învins-o anul trecut, în ultimul act, pe Simona Halep.

Cum Simona a cedat surprinzător la debut în acest an, Irina Begu trăiește o poveste foarte frumoasă la Madrid, unde țintește a doua semifinală din acest sezon, după cea atinsă la Rio de Janeiro, tot pe zgură.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: