Performanță extraordinară pentru handbalul feminin românesc

CSM București s-a alăturat HCM-ului din Baia Mare în sferturile Ligii Campionilor (Facebook)
CSM București s-a alăturat HCM-ului din Baia Mare în sferturile Ligii Campionilor (Facebook)

CSM București și HCM Baia Mare s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Este o premieră absolută pentru handbalul românesc, care reușește să ducă două echipe feminine între cele mai bune opt din Europa.

Dacă HCM Baia Mare era sigură de calificare, după victoria clară din urmă cu câteva zile, scor 38-27, cu nemțoaicele de la Thuringer, bucureștencele au făcut pasul către sferturile de finală ieri, în Danemarca, unde au învins-o pe Midjtjylland, cu scorul de 28-23.

CSM București va încheia Grupa 2 a Ligii Campionilor pe locul 4 și va întâlni, în confruntarea pentru un loc în Final Four, puternica formație din Rostov pe Don.

Rusoaicele nu au pierdut niciun meci în acest sezon al Ligii Campionilor, pierzând puncte doar în urma remizei făcute în Ungaria, la Ferencvaros.

HCM Baia Mare poate încheia Grupa 1 pe locul 3 doar dacă nu pierde în ultima etapă, în fața acelorași unguroaice, care sunt, de asemenea, calificate.

Se cunosc deja toate cele opt echipe care vor juca în ”sferturi”. România și Ungaria sunt singurele țări care au câte două reprezentante. Alături de HCM Baia Mare, CSM București, Ferencvaros și ETO Gyor, în această fază s-au mai calificat și norvegiencele de la Larvik, muntengrencele de la Buducnost, macedonencele de la Vardar și rusoaicele din Rostov pe Don.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Salarii de peste 2000 de euro în Germania, Anglia, Norvegia, Olanda și Suedia
Proiecte de case din lemn rotund. 3 modele superbe, în stil tradițional
Cele mai bune credite de nevoi personale. Ce dobândă fixă plătești, în funcție de bancă