Performanță excepțională a Soranei Cîrstea la Indian Wells. Câți bani va primi

Sorana Cîrstea a învins-o pe tenismena Caroline Garcia din Franța în optimile turneului de la Indian Wells, SUA, și s-a calificat în sferturi.

Jucătoarea de 32 de ani din România s-a impus cu 6 – 4, 4 – 6, 7 – 5. Este pentru prima dată când Sorana Cîrstea, aflată în prezent pe locul 83 WTA, o învinge pe Caroline Garcia (locul 5 WTA).

Pentru performanța sa, sportiva din România va primi aproape 185.000 de dolari și 215 puncte WTA.

Anterior, Cîrstea a trecut de K. Birell (Australia), M. Keys (SUA) și B. Pera (SUA).

În sferturi, ea o va întâlni pe Iga Swiatek din Polonia, numărul 1 mondial. Jucătoarea de numai 21 de ani are în palmares 3 titluri de Grand Slam: două la Roland Garros (2020 și 2022) și unul la US Open (2022).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.