Performanță de senzație pentru handbalul românesc. CSM e din nou „Final Four”

FOTO: CSM București
FOTO: CSM București

CSM București, campioana en-titre a Europei, s-a calificat, din nou, pentru al doilea an consecutiv, în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM a întrecut Ferencvaros, la Budapesta, cu 27 la 26, după ce și la București a bătut echipa ungară cu 30 la 25.

La meci au fost și câteva incidente. Cu aproximativ un sfert de oră înainte de finalul meciului, partida a fost oprită din cauza fanilor maghiari. Portarul CMS-ului, Paula Ungureanu, a fost scuipată și s-au aruncat cu monede spre ea.

„Nu vreau să folosesc un cuvânt urat la adresa fanilor maghiari. Au aruncat cu un pahar de bere în ea. Putea să se accidenteze”, a declarat Aurelia Brădeanu, la Dolce Sport.

În Final Four, CSM se va întrece și cu Buducnost, echipa la care joacă românca Cristina Neagu, desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2016. De altfel, Neagu a semnat un contract cu CSM, iar din sezonul viitor vine la București.

Pe lângă Buducnost (Muntenegru), CSM București se va mai duela cu HC Vardar (Macedonia) și Gyor (Ungaria).

Au marcat în meciul cu Ferencvaros Martin (5 goluri), Manea (4 goluri), Niombla (4 goluri), Bazilu (3), Gullden (3), Torstensson (3), Mehmedovic (2), Curea (1), Saurina (1), Brădeanu (1). La echipa ungară s-au făcut remarcate Jovanovic (6 goluri) și Schatzl (5 goluri).

Pe lângă CSM București, Liga Campionilor la handbal a mai fost câștigată de Știința București (1961) și Rapid București (1964). De asemenea, în finală au ajuns Universitatea Timișoara (1973), Știința Bacău (1986) și Oltchim Râmnicu Vâlcea (2010).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.