Percheziții la Sanador. Sunt suspiciuni că pacienții ar fi plătit operații deja decontate de CAS

sanador clinică spital privat
Foto: sanador.ro

Poliţiştii Direcţiei Economice fac percheziții astăzi, 27 februarie, la mai multe sedii ale rețelei de sănătate Sanador, relatează adevarul.ro.

Potrivit surselor judiciare citate de adevarul.ro, există indicii că se încasau bani pentru acelaşi serviciu medical (operaţie) şi de la pacienţi, şi de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Autoritățile pun în aplicare mai multe mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, la sediile administrative ale Sanador.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii au descins la Spitalul Sanador şi la alte 3 locaţii ale unităţii sanitare.

În dosarul penal se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, privind modul de decontare de la Casa de Asigurări de Sănătate a serviciilor medicale pentru boli cardiovasculare.

În ultimul timp, rețeaua de sănătate Sanador s-a aflat în mijlocul mai multor scandaluri. Anul trecut, un copil a murit în timpul unei banale operații de hernie. Deși inițial medicul ce a realizat intervenția chirurgicală a spus că nu a greșit cu nimic și că au fost respectate toate protocoalele, raportul realizat de Institutul de Medicină Legală a arătat că un vas de sânge a fost atins în timpul operației fără ca personalul medical să observe acest lucru, iar apoi copilul a sângerat până a murit.

În paralel, polițiștii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Rețeaua Sanador a recunoscut și că falsul medic ginecolog deconspirat de jurnaliștii de investigație de la „Libertatea” a intrat în sala de operații la nașteri, însă „a asistat în mod exclusiv didactic, «fără rol activ», la intervenţiile efectuate”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.