Percheziții DNA la un sediu PSD și acasă la trei parlamentari

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

În această dimineață au loc percheziții ale procurorilor DNA la sediu PSD Arad și la locuințele a trei parlamentari din același județ. De asemenea, se fac percheziții și la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

În total, e vorba despre 15 descinderi ale procurilor. Este vorba despre un dosar de luare și dare de mită, dar și de trafic de influență.

Unul dintre cei duși la audieri este deputatul Florin Tripa. „Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul. Au spart ușa… (Reporter: Au spart ușa?) Nu, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Florin Tripa, potrivit pressalert.ro.

Ancheta a început în urmă cu un an și s-a pornit de la presupuse șpăgi care s-ar da la cântarul de la punctul vamal Nădlac 2, obligatoriu pentru toate TIR-urile care ies din țară. Potrivit pressalert.ro, șpaga ar fi fost între 50 și 100 de euro, pentru ca funcționarii să închidă ochii la greutatea prea mare a unor TIR-uri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de pressalert.ro,  o parte din șpagă ar fi ajuns la câțiva dintre șefii DRDP Timișoara. Șeful DRDP ar fi fost susținut să ocupe această funcție de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.