Percheziții DNA la spitale COVID-19

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Procurorii DNA fac percheziții în 22 de județele Brașov, Harghita și Iași. Este vorba despre un dosar vizând infracțiuni de corupție săvârșite începând cu luna decembrie 2019. Potrivit unor surse judiciare anchetele sunt legate de modul în care au fost făcute achizițiile pentru materiale sau aparatură.

DNA a anunțat joi că procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 – prezent.

Joi dimineață, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au loc percheziții domiciliare în 22 de locații din județele Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.La perecheziții iau parte lucrători ai Direcției Generale Anticorupție și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Conform unor surse judiciare, au loc descinderi și la spitale COVID legat de modul în care au fost făcute achizițiile pentru materiale sau aparatură. Astfel, procurorii au descins la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul de Neuropsihiatrie Brașov, precum și la Spitalul din Odorheiu Secuiesc (Harghita).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.