Percheziții. 15.000 de persoane au domiciliu în trei case din Capitală

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Polițiștii anunță că efectuează șase percheziții în Capitală, într-un dosar privind fals în declarații în legătură cu obținerea de cărți de identitate românești, în schimbul unor sume cuprinse între 150 și 200 de euro.

Potrivit anchetatorilor, 15.000 de persoane, cei mai mulți din Republica Moldova, figurează în acte cu domiciliul la trei adrese din Sectorul 3.

„La această oră, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii”, anunţă poliţia.

Situația nu este una nouă. Ministerul de Interne a venit cu un proiect de lege, pentru a-i pedepsi pe traficanţii de buletine cu pedepse de până la doi ani de închisoare. A rămas, însă, pe hârtie.

Anul trecut, o femeia care era consilier superior la Serviciul de Evidența Populației Galați a intrat în atenția anchetatorilor după ce s-a descoperit că a eliberat vize de reședință în România și apoi documente de identitate pentru sute de persoane din Republica Moldova pe aceeași adresă. Primea în schimb în jur de 100 de euro.

Potrivit Știrile Pro TV, functionara a profitat de faptul că nu exista niciun act normativ care să limiteze numărul de persoane care pot avea viza de reședință la o anumită adresă.

Procurorii Direcției Generale Anticorupție au aflat că încasa, în schimb, diferite sume de bani pe care le împărțea cu proprietarul locuinței.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.