Pensionarii ar putea dobândi gratuit bunuri de la administrația locală

bătrân pensionar
Foto: geralt / pixabay.com

Un proiect de lege depus la Senat de deputatul PSD Costel Neculai Dunava completează legea privind asociațiile de pensionari, oferindu-le dreptul de a dobândi gratuit bunuri de la administrațiile locale.

Inițiativa este susținută de 46 de deputați PSD și Pro România, urmând să fie supusă votului în Senat, iar apoi Camera Deputaților va fi for decizional.

Legea în vigoare prevede că autorităţile locale pot sprijini asociaţiile şi federaţiile prin punerea la dispoziţie a unor spaţii corespunzătoare funcţionării lor, în schimbul plăţii unei chirii minime, stabilită prin hotărârea consiliilor judeţene, locale şi a consiliului general Bucureşti.

Noul proiect modifică articolul 33 din Legea 502/2004, după cum urmează: „Asociaţiile şi federaţiile pensionarilor pot dobândi, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, orice bunuri mobile şi imobile, necesare realizării scopului pentru care sunt înfiinţare, inclusiv de la autorităţile administraţiei publice locale”.

Deputații PSD și Pro România cred că este nevoie de această completare cu toate că legea actuală prevede posibilitatea ca asociaţiile şi federaţiile de pensionari să dobândească gratuit bunuri, însă nu reiese faptul că şi autorităţile administraţiei publice locale pot oferi gratuit aceste bunuri.