Replica ”doamnei Nina”. Ce pensie are soția lui Ion Iliescu

Deranjată că în unele publicații din România s-a scris că ar fi beneficiara unei pensii uriașe, Nina Iliescu a decis să facă publice, pe internet, datele de pe talonul său de pensie.

Potrivit documentului, pensia soției fostului președinte este de 2143 de lei. Anterior publicării acestui talon, unele publicații scriseseră că pensia Ninei Iliescu ar fi, de fapt, de 10.600 de lei.

„Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei.

Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar știre falsă, și dovadă de ”profesionalism” jurnalistic”, au scris soții Iliescu pe ioniliescu.wordpress.com

Nina Iliescu (88 de ani) s-a cunoscut cu cel care avea să devină președinte al României în două mandate în 1948, pe când amândoi urmau liceul.

Potrivit unui articol din jurnalul.ro, cei doi s-au convins că vor să își petreacă toată viața împreună la sfârșitul liceului, după un an de despărțire. În 1949, Nina Șerbănescu obține o bursă la Institutul Tehnologic „Mendeleev” din Moscova, la Facultatea de Chimie. S-au regăsit în capitala sovietelor în 1950, când Ion Iliescu o urmează, ca bursier al Institutului Energetic de la Moscova, Facultatea de Hidroenergetica.

Nina Iliescu a lucrat toată viața într-un singur loc

După un an se reîntorc la București și se căsătoresc pe 21 iulie 1951. Aveau doar 21 de ani, prea puțin după părerea mamei Elenei, care s-a și opus inițial căsătoriei din acest motiv. Traiul în comun a început cu o lună de miere redusă la două săptămâni, petrecute la Sovata. Apoi, s-au reîntors la Moscova. „Bursele erau mici, dar noi le puneam împreună și ne făceam planul pe o lună întreagă”, spunea Ion Iliescu pentru jurnalul.ro.

Nina are pensia de mai sus după ce a lucrat la ICEM, la Laboratorul de Coroziuni. Primul loc de muncă al lui Ion Iliescu a fost la Institutul de Studii și Proiectări Energetice. „Primul meu salariu de inginer proiectant era 725 de lei. Al soției, cercetător, de 690 de lei. Asta era prin 54-55”, povestea fostul președinte.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.