Pedeapsa primită de o fetiță, de la tatăl ei, pentru că și-a agresat colegii

FOTO: Captură video/ Facebook
FOTO: Captură video/ Facebook

O dezbatere aprinsă a pornit în mediul virtual în Statele Unite ale Americii după ce un bărbat din Ohio și-a pus fiica de 10 ani să meargă 8 kilometri pe jos, de acasă până la școală. Este vorba despre o pedeapsă pe care tatăl a decis să i-o aplice după ce și-a agresat de mai multe ori niște colegi.

Tatăl și-a filmat fetița, clipul a fost vizualizat de peste 18 milioane de ori și a generat mii de comentarii. Fetița a fost suspendată pentru trei zile de la transportul cu autobuzul școlar, după ce s-a aflat de un al doilea incident în care și-a agresat colegii.

Tatăl ei, Matt Cox, a decis să-i dea o lecție. A lăsat-o să meargă pe jos până la școală în timp ce el mergea cu mașina și o supraveghea. „Bullying-ul nu trebuie tolerat”, a spus bărbatul în înregistrarea care s-a viralizat.

Unii părinți l-au criticat, însă el a spus că face ceea ce crede că e corect pentru fata lui, ca să o învețe să-și schimbe comportamentul. Ulterior a revenit cu un comentariu la o postare și a spus că fata lui și-a învățat lecția și că la rândul ei a fost supusă fenomenului de bullying și din această cauză a fost agresivă cu ceilalți colegi.

În urmă cu trei zile, Senatul României a adoptat proiectul de lege care interzice violenţa psihologică – bullying – în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale. Proiectul a fost votat în unanimitate și va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

„Violenţa psihologică – bullying este acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într -un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile persoane, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”, este definită în lege violența psihologică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.