Pedeapsă exemplară. Închisoare pentru un șofer care a luat pe capotă un polițist

FOTO: Captură video Știrile Pro TV
FOTO: Captură video Știrile Pro TV

Un tânăr din județul Prahova, care a luat pe capotă un polițist în 2017, a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor, ultraj și conducere fără permis și condamnat la 13 ani de închisoare.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Fapta pentru care a fost condamnat bărbatul a avut loc pe 3 iunie 2017, pe drumul județean 17, în satul Zamfira din comuna Lipănești, județul Prahova, potrivit Știrile Pro TV.

Tânărul se urcase la volan deși nu avea permis. Mai mult, potrivit anchetatorilor, acesta a fost condamnat în trecut pentru conducerea un automobil fără să aibă dreptul. Pentru că se temea să nu aibă din nou probleme cu legea, a fugit. În drumul său l-a lovit pe polițist și l-a luat pe capotă mai mulți metri.

Agentul a căzut, dar din fericire a scăpat cu viață și a fost internat la spital doar două zile. Tânărul a fost prins după aproape două săptămâni, iar pe numele său a fost deschis un dosar cu mai multe capete de acuzare.

Un caz asemănător, dar cu un sfârșit tragic, a avut loc pe 2 august 2015. În jurul orei 3:30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, polițistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Agentul i-a facut semn lui Abdullah Atas, un om de afaceri turc, să oprească mașina, dar când a ajuns în dreptul polițistului a accelerat și l-a lovit. Omul legii a fost târât pe capotă pe o distanță de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri.

O lună mai târziu după accident a fost trimis în judecată pentru omor calificat, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului. Agentul de la Rutieră a murit după ce a stat trei săptămâni în comă.

În 2017, omul de afaceri turc a fost condamnat la 23 de ani și jumătate de închisoare. De asemena, el trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor polițistului.

În ultimii ani au fost mai multe cazuri de agresiune asupra polițiștilor. La sfârșitul anului 2017, un polițist din Vrancea a fost atacat în localitatea Răstoaca cu un topor. Omul legii venise la domiciliul unei familii pentru a aplana un conflict, iar unul dintre scandalagii s-a năpustit asupra sa cu un topor. Polițistul l-a somat și apoi l-a împușcat în picior ca să-l oprească.

În vara lui 2017, un polițist de la Transporturi Feroviare a fost omorât de un tânăr de 24 de ani pe perenul gării. Agresorul s-a apropiat din spate și l-a înjunghiat fără niciun motiv.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.