Pe cine trebuie să mai învingă Simona Halep pentru a redeveni lider mondial

Simona Halep (27 de ani) poate reveni pe primul loc în clasamentul mondial, poziție pe care a pierdut-o după primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Halep s-a calificat în optimile de finală ale importantului turneul de la Miami, după o victorie extenuantă în fața slovenei Polona Hercog, cu scorul de 5-7, 7-6 (1), 6-2. Jucătoarea din România mai are, însă, mult de tras în Florida pentru a reuși să o detroneze pe japoneza Naomi Osaka, eliminată surprinzător în turul 3 de taiwaneza Su-wei Hsieh.

”Faptul că am stat acolo şi am alergat ca nebuna timp de trei ore mă face mai bucuroasă şi mai încrezătoare. Mi-am găsit încet, încet ritmul, faptul că nu am cedat niciun punct înseamnă mult, îmi oferă încredere pe mai departe, că pot câştiga orice meci joc. Dacă fac ceea ce am făcut azi, cred că am o şansă să redevin numărul 1”, a declarat Halep după victoria cu slovena Hercog, locul 93 WTA.

În partida următoare, Simona va încrucișa racheta cu americanca Venus Williams. Experimentata jucătoare din SUA, în vârstă de 38 de ani, a pierdut fără drept de apel ultimele trei dueluri cu Halep, cel mai recent la Australian Open, la începutul sezonului.

Pentru a redeveni lider mondial, Simona va trebui să ajungă, însă, cel puțin până în finală. Dacă va trece de Venus, românca va juca împotriva unei sportive din China: Qiang Wang sau Yafan Wang.

În cazul în care sare și peste ”zidul” chinezesc, Halep are șanse mari să întâlnească o sportivă din Cehia: Karolina Pliskova (care joacă în ”optimi” împotriva kazahei Iulia Putințeva) sau pe Marketa Vondrousova, jucătoare în mare formă care se luptă pentru un loc în sferturile de finală cu nemțoaica Tatjana Maria.

Simona Halep va reveni pe primul loc în lume dacă se impune la Miami sau dacă ajunge
în finală, cu condiția ca turneul de la Miami să nu fie câștigat de Petra Kvitova, din Cehia.