Pe cine consideră favorit casele de pariuri: Iohannis sau Dăncilă?

iohannis dăncilă
Foto: Președinția României / Parlamentul European

Cotele oferite de o casă de pariuri pentru turul doi al alegerilor prezidențiale îl prezintă pe Klaus Iohannis drept mare favorit, Viorica Dăncilă fiind la mare distanță de acesta, arată o analiză a hotnews.ro.

La o casă de pariuri ce are în ofertă și pariuri din politică, actualul președinte Klaus Iohannis are o cotă de 1,06 pentru a câștiga. Acest lucru înseamnă că cine mizează 100 de lei realegerea președintelui va primi înapoi doar 106 lei.

În schimb, Viorica Dăncilă, candidata PSD pentru cea mai înaltă funcție în stat, are o cotă de 8, ceea ce înseamnă că pariorul care ar pune 100 de lei pe alegerea Vioricăi Dăncilă ar primi 800 de lei.

Potrivit cotelor, Iohannis este favorit să câștige la o distanță destul de mare de contracandidata sa (cei care mizează că el va obține peste 60,5% dintre voturi primesc o cotă de doar 1,35), mai notează hotnews.ro.

Turul 2 al alegerilor prezidențiale din acest an va avea loc duminică, 24 noiembrie.

În diaspora, românii vor putea vota timp de 3 zile: 22, 23 și 24 noiembrie.

Rezultatele finale de la Biroul Electoral Central arată că, în turul 1, Klaus Iohannis a primit 37,82% din voturile celor care s-au prezentat la urne (adică 3.485.292 de voturi), iar Viorica Dăncilă – 22,26% (2.051.275 de voturi).