Pe cine ar susține Ponta la prezidențiale: „E mai pesedistă decât Dragnea”

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat într-o conferință de presă la Târgoviște că și-ar dori ca pe listele partidului pentru europarlamentare să se afle și Corina Crețu, despre care a spus că ar fi un bun candidat la alegerile prezidențiale.

„Pentru prezidenţiale, da, cred că ar fi un candidat puternic pentru că, în primul rând, e cam de vreo 10 ori mai social-democrată, mai pesedistă decât Dragnea. Când Dragnea era la PD cu Băsescu, Corina Creţu era tot la PSD.

În al doilea rând, pentru că are o imagine şi relaţii şi cunoştinţe despre Europa mult mai mari decât domnul Iohannis.

Dar, sincer, nu-mi dau seama dacă imaginea aceasta foarte bună europeană se traduce şi în voturi foarte multe pe plan local, naţional. Ştiu foarte bine ce înseamnă o campanie prin comune, nu e uşor.

Şi nu-mi dau seama dacă românii au încă o anumită reticenţă, un pic misogină, faţă de femei-candidat”, a afirmat Ponta, potrivit Agerpres.ro.

Victor Ponta a declarat în ultima perioadă că și-ar dori un candidat susținut de o alianță de centru-stânga, însă acesta nu va fi cu siguranță Liviu Dragnea.

„Sigur, e șeful unui partid care are această denumire, dar prin comportamentul său, prin averea pe care o are, prin politicile naționalist-populiste pe care le promovează, n-are nicio legătură.

Și atunci, am discutat cu mulți colegi, oameni care sunt de centru, de centru-stânga, dar care cred că o societate democratică din Statele Unite, Europa și România trebuie să aibă niște reprezentanți adevărați ai ceea ce înseamnă dreapta, stânga și care se confruntă în bătălie, așa cum este cea pentru prezidențiale, și cred că singura soluție – și eu o voi susține – este aceea ca toți cei care suntem și ne considerăm social-democrați să găsim un candidat, să-l susținem, un candidat care să intre în turul 2 cu Klaus Iohannis.

Pentru că altfel, dacă va candida Dragnea, până la urmă e un blat. Toată lumea va ști că va fi ca în 2000: o să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea, ceea ce nu se dovedește niciodată soluția cea mai bună.

Asta e previziunea mea și am și experiența necesară, am și capacitatea și cunoștințele politice și mai am un avantaj: eu nu voi candida în acest an 2019 și atunci pot să nu fiu interesat în mod direct, dar pot să fiu cel care coagulează tot ceea ce înseamnă forțe politice și votanți de centru-stânga pentru a susține un candidat de centru, un candidat onest, un candidat normal, care să se lupte, sigur, în turul 2 cu domnul Iohannis”, a explicat fostul premier Victor Ponta, la emisiunea Imparțial, de la Digi24.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.