Pe ce loc a terminat România Jocurile Olimpice de la Paris. Cum arată podiumul

românia olimpiadă
Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Team Romania / Cristian Nistor

România a terminat pe locul 23 Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români obținând, în total, 9 medalii: 3 de aur, 4 de argint și 2 bronz. Este cea mai bună clasare a sportivilor români în ultimii 16 ani.

La Olimpiada 2020 de la Tokyo, România s-a clasat abia pe locul 51, cu o singură medalie de aur și 3 de argint. La Rio, în 2016, țara noastră a terminat olimpiada pe locul 48, cu o medalie de aur, una de argint și 2 de bronz, iar la Londra, în 2012, România s-a clasat pe locul 32, obținând 2 medalii de aur, 4 de argint și 1 de bronz.

În 2008, la Beijing, România a ocupat locul 22, cu 4 medalii de aur, 1 de argint și 4 de bronz.

La Jocurile Olimpice din acest an, locul întâi s-au clasat SUA, cu 40 de medalii de aur și 44 de argint, iar pe locul 2 China, cu 40 de medalii de aur și 27 de argint. Podiumul a fost completat de Japonia, cu 20 de medalii de aur.

Urmează Australia, cu 18 medalii de aur, țara gazdă Franța cu 16 medalii de aur, și Olanda cu 15 medalii de aur.

România a terminat Olimpiada pe locul 23, după ce sportivii noștri au obținut 9 medalii. Cel mai bun loc ocupat de România în clasamentul intermediar a fost 11.

Iată ce medalii au obținut sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris:

Aur, înot, 200 de metri liber, David Popovici
Aur, canotaj, dublu vâsle, Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea
Aur, canotaj, echipajul feminin 8+1

Argint, canotaj, dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar
Argint, canotaj, dublu rame, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel
Argint, canotaj, barcă de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen
Argint, Mihaela Cambei, haltere, la categoria 49 kg

Bronz, înot, 100 de metri liber, David Popovici
Bronz, Ana Maria Bărbosu, gimnastică, sol

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.