Patru studenți români, medaliați la Olimpiada Internațională de Matematică

olimpiada internațională de matematică
Foto: tuiasi.ro

Patru studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut medalii în cadrul unei olimpiade internaționale de matematică desfășurată în Cipru, a anunțat într-un comunicat de presă instituția de învățământ superior.

Tinerii din România au obţinut o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Competiția internațională s-a desfășurat în Protaras, Cipru, în perioada 1 – 6 martie. Aceasta a fost cea de-a zecea ediție a acestei olimpiade dedicate studenților (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, SEEMOUS 2016).

Medaliile au fost obținute de Marian Constantin Mereu, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de argint), Florin Cosmin Crihan, anul al II-lea, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de bronz), Codruţ Andrei Diaconu, anul al II-lea, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de bronz), Andrei Alexandru Baciu, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare (medalie de bronz).

Echipa a fost însoțită de profesorii Marcel Roman și Radu Strugariu, care împreună cu Ariadna Pletea și Marian Panțiruc s-au ocupat de pregătirea echipei Universității Tehnice din Iași.

La competiție au participat cei mai buni 90 de studenți de la 16 universități din România, Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Grecia, Iran, Macedonia, Turkmenistan și Uzbekistan.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Universitatea din România cea mai bine clasată în topul celor mai bune din lume în funcție de performanță
Geniu al școlii românești, admis la cea mai bună universitate din Europa
Barmanul român care a ajuns lector la universitate în Marea Britanie