Patru șoferi „horror” care au ajuns la știri săptămâna aceasta. „Vă călcăm acuma!”

Polițiștii cer legi mai dure pentru șoferii care agresează polițiștii și nu se legitimează. Imaginea unui polițist bătut de un șofer beat a ajuns din nou la știri. Omul legii s-a ales cu nasul spart după ce a fost lovit de un tânăr al cărui autoturism a fost implicat într-un accident rutier, în localitatea doljeană Pielești.

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în dreptul localității Pielești, când agentul principal Sorin Cepoi și alți colegi din cadrul Secției Rurale Pielești au fost solicitați la o constatare a unui accident de circulație.

Conducătorul auto mirosea a alcool, iar polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Atât conducătorul auto, cât şi pasagerul se manifestau violent motiv pentru care au fost imobilizaţi şi în timp ce se deplasau către sediul secţiei, conducătorul l-a lovit cu capul în față pe unul dintre agenții de poliție, provocându-i leziuni”, a declarat agent principal de poliție Amelia Barbu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Polițiștii doljeni i-au întocmit agresorului polițistului dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova îl cercetează pentru ultraj.

De asemenea, cei doi tineri, în vârstă de 24 și respectiv 25 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei tâlhării comise în noaptea accidentului, în orașul Balș.

Dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, Adrian Grigorie, agresorul polițistului, a făcut scandal și i-a înjurat atât pe polițiști, cât și pe reprezentanți ai unității sanitare, iar la un moment dat l-a scuipat pe unul dintre oamenii legii.

Polițistul din Dolj, care a fost agresat FOTO: Sindicatul Polițiștilor
Polițistul din Dolj, care a fost agresat                                                            FOTO: Sindicatul Polițiștilor

Polițist luat pe capotă

Marți, un șofer și-a vărsat nervii pentru traficul greu din Capitală. Polițiștii spun că au fost înjurați de șofer pentru că a rămas blocat pe o stradă din centrul Bucureștiului, iar când aceștia i-au cerut actele, a demarat nervos și l-a lovit ușor pe unul dintre aceștia.

Polițiștii au încercat să-l încătușeze, iar în cele din urmă l-au dus la audieri. La scurt timp a apărut și soția șoferului, care le-a cerut explicații agenților.

Circulația în zonă a fost blocată zeci de minute, din cauza mașinii, iar soția a refuzat să o îndepărteze, pentru că nu avea cheie. În cele din urmă, un șofer s-a urcat la volan și mașina a fost împinsă până într-o parcare.

Cel care a provocat întreg scandalul va fi amendat pentru ultraj.

Bătaie în stradă

Un șofer din Cugir, județul Alba, i-a aplicat un pumn în zona feței unui tânăr din județul Hunedoara. Cei doi au oprit într-o stație de carburanți după o altercație în trafic, pentru a-și regla conturile, potrivit Ziarulunirea.ro.

„În urma sesizării, de urgenţă la fața locului s-a deplasat o patrulă de ordine publică, în urma cercetărilor poliţiştii stabilind că un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Beriu, a fost lovit în zona capului de către un bărbat de 42 de ani, din judeţul Alba. Conflictul dintre cei doi ar fi pornit de la o șicanare în trafic, pe DN 7, cei doi oprind autoturismele pe care le conduceau în incinta staţiei de carburanţi pentru a avea o discuție, care, din păcate, a degenerat.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost transportat cu o ambulanță la U.P.U. Orăștie, în vederea acordării îngrijirilor medicale, iar prezumtivul agresor, care a părăsit locul faptei înainte de sosirea echipajului de ordine publică, a fost identificat la scurt timp în trafic, pe o stradă din municipiul Orăştie, cu sprijinul unui echipaj de poliţie rutieră şi condus la sediul subunităţii de poliţie, pentru cercetări.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor comiterii faptei”, au transmis polițiștii, printr-un comunicat de presă.

Un șofer a intrat cu mașina în zona pietonală

Polițiștii timișoreni au început o investigație, după ce a apărut pe Facebook o filmare dintr-o mașină care pătrunde în zona pietonală din zona centrală a Timișoarei, unde este interzis.

Acesta s-a filmat, a speriat trecătorii și i-a înjurat. Potrivit unui comunicat de presă a Poliției Locale Timișoara, acesta a fost sancționat cu amenda maximă prevăzută în Codul Rutier în astfel de cazuri, adică 435 de lei și două puncte de penalizare.

„Poliţiştii locali l-au identificat, în urma investigaţiilor proprii şi a imaginilor de pe camerele video, pe conducătorul autovehiculului care s-a filmat, împreună cu un prieten, circulând cu autoturismul marca BMW prin zona centrală restricţionată, respectiv pe străzile E. Caruso, Gen. Praporgescu, Piaţa Libertăţii, ieşind ulterior pe liniile de tramvai către Piaţa 700”, se arată în comunicatul Poliției Locale Timișoara.

După ce a fost chemat la Poliție, pentru a da explicații, șoferul și-a recunoscut fapta.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.