Patru lucruri pe care trebuie să le ştii despre parfum şi cum îl foloseşti vara

Se spune că nicio ţinută nu este completă fără parfum. Totuşi, acest “accesoriu” special  are propriile sale rigori de utilizare, care ţin seamă de anotimp, de eveniment şi de momentul zilei. Vara, în mod special, există mai multe aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare. Iată patru lucruri pe care ar trebui să le ştii şi tu. 

  1. Arome mai discrete

Aşa cum precizam anterior, parfumurile se aleg în funcţie de sezon. Dacă toamna şi iarna sunt preferabile parfumurile cu note calde, cu arome condimentate şi chiar gourmet, vara ele trebuie schimbate cu cele fresh. O altă variantă pe care o poţi lua în calcul, dacă preferi să foloseşti acelaşi parfum în orice sezon, este să schimbi apa de parfum cu apa de toaletă, care este mult mai discretă. Pe de altă parte, sunt branduri care lansează ediţii speciale de vară ale unor parfumuri celebre, în versiunea “eau d’été”. Mai există şi posibilitatea de a înlocui parfumul cu o cremă de corp parfumată. De exemplu, dacă adori un anume parfum Dior, poţi căuta produsele complementare din gamă, care miros exact la fel, dar au o aromă mai delicată.    

  1. Condiţii optime de păstrare

La fel ca în cazul vinului, cei doi inamici ai parfumului sunt căldura și lumina. Şi le avem din plin pe amândouă vara. De aceea este important să ştii cum să-ţi păstrezi sticlele de parfum, astfel încât armonia olfactivă a notelor să rămână intactă. Parfumurile nu se ţin niciodată în locuri în care bate soarele, aşa că dacă masa ta de toaletă este expusă semnificativ luminii, e mai bine să bagi sticlele de parfum în sertar. Nici baia nu este un loc potrivit pentru parfumuri. Este o încăpere în care temperatura poate varia semnificativ, la fel şi umiditatea, ceea ce poate afecta calitatea parfumului tău. Cel mai bine este să-ţi ţii preţioasele sticluţe în cutia lor originală, într-un loc întunecos şi răcoros. 

  1. Nu amesteca aromele

Chiar dacă este aproape imperceptibil pentru tine, mirosul parfumului tău poate alterat de cel al altor produse de îngrijire. Aşadar e mai bine să eviți să amesteci mirosurile gelului de duș cu mere, al cremei cu iasomie, al deodorantului cu trandafiri cu notele fresh ale parfumului tău de vară. Din fericire, aproape pentru orice produs de îngrijire personală găseşti şi varianta fără parfum, care este benefică şi pentru pielea ta, care nu are nevoie de factori iritanţi suplimentari, mai ales vara când este afectată şi de căldură, praf, umezeală etc. O altă opţiune este să foloseşti produsele derivate din aceeaşi gamă cu parfumul tău. Găseşti aproape orice de la săpunuri la deodorante. 

  1. Uleiurile parfumate

Dacă în timpul zilelor călduroase de vară parfumul nu ţi se pare o versiune viabilă, dar ai vrea totuşi să miroşi plăcut, poţi alege să îmbini îngrijirea pielii cu aromele tale preferate. Este suficient să adaugi în crema ta fără parfum câteva picături de ulei de corp parfumat. Nu numai că vei obţine un produs care hidratează mai bine, iar pielea vara chiar are nevoie de un plus de hidratare, ci şi unul care îţi oferă un parfum discret şi lejer care să nu te copleşească. Poţi alege unul floral sau ceva pe bază de citrice, pentru un plus de prospeţime.  

De la alegerea unui parfum potrivit care să completeze şi să-ţi complimenteze ţinutele lejere de vară, la folosirea cremelor de îngrijire fără parfum, ca să evidenţiezi notele predominante ale apei tale de toaletă, pe perioada verii este recomandat să faci câteva mici schimbări în ritualurile tale parfumate de înfrumuseţare.

Sursa foto: Pexels.com