Patronul unui ștrand, trimis în judecată deoarece nu a lăsat să intre o femeie de etnie romă

ștrand piscină publică

Foto: Andreea Dogar

Patronul unui ștrand din Sebeș, județul Alba, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Mai exact, el este acuzat că nu a lăsat o persoană de etnie romă să intre în incinta ștrandului, relatează publicația locală Alba24.ro.

De asemenea, el a și jignit-o pe femeie, după cum rezultă dintr-o filmare realizată în timpul altercației dintre persoana vătămată și inculpat.

Potrivit magistraților de la Judecătoria Sebeș, în iulie 2021, femeia alături de copiii săi și de alte persoane a mers la ștrandul din localitatea Petrești din municipiul Sebeș.

Când au ajuns la poartă, soția patronului a refuzat să îi primească, motivând că a fost atinsă capacitatea maximă a ștrandului.

Însă, femeia a observat că alte persoane erau lăsate să intre, așa că în acel moment a început o ceartă. Femeia a scos telefonul și a început să filmeze, susținând în filmare că nu este lăsată să intre la ștrand din cauza etniei.

Ulterior a venit la intrare și patronul ștrandului, și a jignit-o pe femeie.

„În acel moment inculpatul a întins mâna spre telefonul cu care persoana vătămată filma şi i s-a adresat acesteia cu expresia „cioara dracului”, după care i-a indicat panoul amplasat pe gard din conţinutul căruia rezulta că societatea îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii.

(…)

Declaraţiile martorilor se coroborează cu procesul-verbal de vizionare a înregistrării video din care rezultă că inculpatul i s-a adresat persoanei vătămate cu expresia jignitoare „cioara dracului””, se arată într-un document judecătoresc citat de alba24.ro.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version