Patronul unui ștrand, trimis în judecată deoarece nu a lăsat să intre o femeie de etnie romă

ștrand piscină publică
Foto: Andreea Dogar

Patronul unui ștrand din Sebeș, județul Alba, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Mai exact, el este acuzat că nu a lăsat o persoană de etnie romă să intre în incinta ștrandului, relatează publicația locală Alba24.ro.

De asemenea, el a și jignit-o pe femeie, după cum rezultă dintr-o filmare realizată în timpul altercației dintre persoana vătămată și inculpat.

Potrivit magistraților de la Judecătoria Sebeș, în iulie 2021, femeia alături de copiii săi și de alte persoane a mers la ștrandul din localitatea Petrești din municipiul Sebeș.

Când au ajuns la poartă, soția patronului a refuzat să îi primească, motivând că a fost atinsă capacitatea maximă a ștrandului.

Însă, femeia a observat că alte persoane erau lăsate să intre, așa că în acel moment a început o ceartă. Femeia a scos telefonul și a început să filmeze, susținând în filmare că nu este lăsată să intre la ștrand din cauza etniei.

Ulterior a venit la intrare și patronul ștrandului, și a jignit-o pe femeie.

„În acel moment inculpatul a întins mâna spre telefonul cu care persoana vătămată filma şi i s-a adresat acesteia cu expresia „cioara dracului”, după care i-a indicat panoul amplasat pe gard din conţinutul căruia rezulta că societatea îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii.

(…)

Declaraţiile martorilor se coroborează cu procesul-verbal de vizionare a înregistrării video din care rezultă că inculpatul i s-a adresat persoanei vătămate cu expresia jignitoare „cioara dracului””, se arată într-un document judecătoresc citat de alba24.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.