Patronul Hexi Pharma, mort în accident de mașină. Cele 3 posibile cauze ale accidentului

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, și-a pierdut viața în urma unui accident de mașină care a avut loc între localitățile Buftea și Corbeanca, din județul Ilfov.

Accidentul a fost anunțat la 112 de un martor, dar medicul din ambulanța sosită la fața locului nu a putut decât să constate decesul. În mașină se afla o singură persoană.

Potrivit informațiilor Digi24, Dan Condrea a fost identificat de soția sa după hainele purtate. Polițiștii spun că accidentul a fost cauzat de viteza excesivă. Aceștia au adăugat cu nu au văzut urme de frânare. Potrivit martorilor, accidentul a avut loc pe drum drept. Șoferul conducea cu viteză mare și s-a oprit într-un pom de la marginea drumului.

Actele patronului Hexi Pharma ar fi fost găsite lângă mașină.

Variantele cele mai plauzibile în acest moment sunt:

– o defecțiune a automobilului;
– șoferul a adormit la volan;
– sinucidere.

Martorii susțin că Opelul cu care mergea Dan Condrea mergea cu circa 150-160 de kilometri pe oră.

Scandalul Hexi Pharma

Firma Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, este urmărită penal în dosarul deschis la Parchetul General. Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.

Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. În acelaşi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, care ar fi fost controlate tot de Dan Alexandru Condrea.

La solicitarea procurorilor, magistrații au respins cererea de intrare în insolvență. Judecătorii au suspiciuni în legătură cu o posibilă manevră financiară printr-un offshore din Cipru, controlat de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

Judecătorii spun că prin intermediul acestui offshore ar fi fost transferate sume mari de bani pentru a scăpa de măsurile asiguratorii dispuse în cadrul anchetei aflate în desfășurare la Parchetul General. În acest dosar, Hexi Pharma este pusă sub acuzare pentru participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Instanța a dispus şi oprirea producţiei de soluţii dezinfectante de către Hexi Pharma timp de șase luni. Magistrații motivează că, prin acțiunile sale, compania nu a făcut nimic pentru oprirea transmiterii infecțiilor din spitale.

În motivarea judecătorilor de respingere a cererii de insolvență se arată că Hexi Pharma a vândut produse către 300 de unități spitalicești din țară în perioada 2012-2016.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.