Patriarhul Daniel a dat dezlegare: Intrați în Facebook!

Pe Facebook au apărut mai multe pagini ale Patriarhului Daniel, însă nicuna nu ar fi reală

Pe Facebook au apărut mai multe pagini ale Patriarhului Daniel, însă nicuna nu ar fi reală

După ce a văzut amploarea pe ca o au pe rețelele de socializare fenomene religioase precum cel al preotului Arsenie Boca, conducătorii Bisercii Ortodoxe au reevaluat Facebook-ul și Twitter-ul. „Biserica noastră are datoria de a intra în rețelele de socializare, pentru întâlnirea cu omul de astăzi”, le-a transmis Patriarhul Daniel preoților ortodocși.

Preafericitul Daniel îi sfătuiește pe preoți să-și facă pagini de Facebook și Twitter, însă îi atenționează și că internetul și rețelele de socializare pot ascunde pericole. „Rețelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă a diferitelor tradiții și la consolidarea comunităților de credință. Totuși, (utilizarea media digitala) poate aduce și noi provocări sau pericole în privința păstrării valorilor”, a mai spus capul Bisericii Ortodoxe.

Potrivit Știrile ProTV, Patriarhul nu are un cont personal pe rețelele de socializare, însă există mai multe pagini care i-au împrumutat numele și imaginea. Una dintre acestea are puțin peste 2.200 de fani, iar administratorul e prieten, printre alții, cu Florin Salam, Mihai Eminescu sau Constantin Brâncuși.

„Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde îşi promovează activitatea, ceea ce este foarte bine.

Mai mult de atât, preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească în special în promovarea activităţilor educative, social- filantropice şi misionare pe care le desfăşoară, potrivit hotărârii Sinodului”, declara, în luna februarie, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Recomandările editorilor GreatNews:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version