Patriarhia cere revenirea la oficierea slujbelor în biserici

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Patriarhia Română susține revenirea la oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, nu doar în curte, cu respectarea unor măsuri de igienă și distanțare.

„Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esențială în păstrarea echilibrului moral și spiritual al acestuia. Istoria universală a umanității relevează indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieții personale și sociale rămân cele de natură religioasă și că gradul de claritate morală din interiorul unei societăți este conferit de viața spirituală a acesteia”, transmite Patriarhia Română, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române mai subliniază că a avut o atitudine exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie.

„România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale (civile) fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta a arătat cu prisosință, în cel mai practic și evident mod, că este implicată real în apărarea și promovarea sănătății publice, atitudinea sa, ca și a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie. (…)

Oamenii cei mai implicați în situația de criză prin care a trecut recent și încă trece România au fost cei care și-au dovedit prin fapte concrete ale credinței solidaritatea cu cei afectați de pandemie, cu instituțiile medicale și cu autoritățile înseși.

Acești oameni care dau suflu moral societății românești, care promovează prin viața lor valorile fertile social ale credinței creștine și care au contribuit major prin atitudinea lor civică la diminuarea rapidă a efectelor pandemiei, doresc în mod justificat participarea la slujbele Bisericii în biserică””, mai spune Patriarhia Română.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că organizarea ceremoniilor religioase în interiorul bisericilor nu intră în discuția pentru 15 iunie. Într-o următoare perioadă, ”după 14 zile”, această interdicție ar putea fi ridicată, a declarat ministrul Sănătății.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.