Păsările înfometate din Delta Dunării, hrănite cu 300 de kilograme de pâine

Saraturi-Murighiol_SDD_5_martie_2012

Păsările afectate de iarna grea din zonele Sărături Murighiol, Grindul Lupilor și Somova-Parcheș au fost hrănite în aceste zile de reprezentanții Asociației Salvați Dunărea și Delta împreună cu agenții ecologi de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Acțiunea a fost organizată pentru a veni în ajutorul lebedelor, lișițelor, pescărușilor și gârlițelor din Delta Dunării care, din cauza înghețului și a zăpezilor abundente, suferă de lipsa hranei. Au fost împrăștiate 300 de kilograme de pâine furaj, puse la dispoziție de Dobrogea Grup. Acțiunea a durat trei zile și a hrănit câteva mii de păsări.

Păsările ce rămân peste iarnă în Deltă și se hrănesc în mod normal cu vegetație acvatică și nevertebrate de pe fundul apei au suferit în această perioadă de foame. Printre altele, este vorba de lebăda de iarnă (Cygnus cygnus) și lebăda de vară (Cygnus olor) care în mod obișnuit se hrănesc cu vegetație acvatică. Însă în acest an gheața de pe lacuri le-a ținut la distanță de sursele de hrană.

Saraturi-Murighiol_SDD_5_martie_2012_3

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.