Pasagerii unui zbor au fost la un pas de moarte. „Au fost la 228 de metri de dezastru”

avion

Foto: aviation_traveler1011 / pixabay.com

Pasagerii unui zbor United Airlines de la Maui, Hawaii, la San Francisco, au fost la un pas de moarte după ce avionul în care se aflau care a coborât până la 228 de metri deasupra Oceanului Pacific din cauza unor erori de pilotaj și a vremii proaste, a declarat un expert în aviație pentru publicația Insider.com.

Potrivit expertului, pasagerii zborul United 1722 au fost salvați de un sistem de avertizare.

Joi, Consiliul Național pentru Transport și Siguranță (NTSB) a publicat un raport final care detaliază cum, pe 18 decembrie 2022, zborul United 1722 a fost la un pas de un dezastru major.

NTSB a intervievat martori din avion, inclusiv pe căpitan și pe copilot. Conform raportului, pe fondul ploii abundente și a vântului din timpul decolării, flapsurile aeronavei au fost setate într-un unghi greșit de către copilot, care nu a înțeles în mod corect ce i-a cerut pilotul să facă.

Avionul a început să coboare rapid spre Oceanul Pacific, apropiindu-se periculos de mult de suprafața apei. Din fericire, sistemul de avertizare de proximitate a solului a intrat în cele din urmă în funcțiune, dându-le timp piloților să reacționeze înainte de a fi prea târziu.

„I-a alertat pe piloți că se apropie de ocean, i-a scos dintr-o situație periculoasă. Au fost la 228 de metri de dezastru”, a declarat Anthony Brickhouse, fost investigator al NTSB și profesor asociat în științe aplicate în aviație la Universitatea Aeronautică Embry-Riddle.

„Din fericire, tehnologia a funcționat, iar sistemele de avertizare de proximitate a solului i-au salvat”, a mai spus Brickhouse.

În momentul în care sistemul i-a alertat pe piloți, copilotul i-a spus pilotului „să tragă în sus, să tragă în sus”, iar criza a fost complet evitată, avionul stabilizându-se ulterior, conform raportului NTSB.

Compania a transmis pentru Insider că evenimentul a fost raportat când echipajul a aterizat în San Francisco, iar piloții – care au împreună 25.000 de ore de zbor – au primit o pregătire suplimentară.

Pasagerii de la bordul zborului au spus că coborârea rapidă s-a simțit ca un „roller coaster”. Mulți au început să se roage în timpul coborârii abrupte, care a durat între 8 și 10 secunde, conform CNN.

Foto: aviation_traveler1011 / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version