Partidul lui Ponta, magnet pentru pesediști. Cine e ultimul dezertor din ”oastea” lui Dragnea?

Victor Ponta și-a dat demisia FOTO: Ionuț Fantaziu
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu

Deputatul PSD de Argeș Nicolae Georgescu a anunțat că și-a dat demisia din partidul lui Liviu Dragnea și s-a înscris, la fel ca mulți dintre foștii săi colegi, în formațiunea lui Victor Ponta, Pro România.

Georgescu (42 de ani) spune că a luat această decizie, fiind ”dezamăgit că în județul Argeș am ajuns ca valorile de stânga să fie reprezentate de un personaj precum Cătălin Rădulescu – ”Mitralieră”.

”Am decis să mă alătur unei echipe pe care o cunosc și în care mă regăsesc în ceea ce privește respectarea principiilor social-democrate adevărate”, a mai spus Georgescu despre noua sa ”familie” politică, Pro România.

În prezent, PRO România are un număr de 22 de deputați în Camera Deputaților, se mai precizează în comunicat. Majoritatea sunt ”dezertori” din PSD. Printre ei se numără foștii premieri Victor Ponta și Mihai Tudose.

În urmă cu câteva zile, fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Marius Dobre, a trecut și el la Pro România, spunând că partidul condus de Dragnea a intrat pe un drum fără întoarcere, antieuropean și populist.

Coaliția PSD-ALDE a pierdut încă de anul trecut majoritatea în Camera Deputaților, unde nu poate adopta nicio lege importantă fără sprijinul UDMR sau al minorităților.

PSD va avea nevoie de majoritate pentru a trece de camera inferioară a Parlamentului controversatele modificări legislative la Codul Penal.

În Parlament ar urma să fie supusă la vot și o restructurare a Guvernului, dacă președintele Klaus Iohannis va bloca propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiție, Oana Florea la Fonduri europene și Tit Liviu Brăiloiu la Românii de pretutindeni.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.