Partidele lui Ponta și Tăriceanu se pregătesc de fuziune

Foto: Călin Popescu Tăriceanu / Facebook

ALDE și Pro România ar putea decide o fuziune, potrivit unor surse politice citate de G4Media.ro. Potrivit Hotnews.ro, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu ar fi bătut deja palma, iar un anunț oficial ar urma să fie anunțat în cursul zilei de astăzi.

Cele două partide nu ar avea timp necesar pentru a termina fuziunea înainte de alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie și e posibil ca politicienii de la ALDE să participe pe listele Pro România.

Victor Ponta declara la începutul săptămânii că există discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind o eventuală fuziune cu Pro România. Întrebat dacă președintele ALDE se va regăsi pe lista Pro România, Ponta a spus că se va decide în următoarea perioadă.

„Am discutat acest lucru și urmează să stabilim în perioada următoare, adică săptămâna aceasta. Eu i-am spus că dacă putem să unim niște forțe destul de mici, că până la urmă Pro România a luat 7 și ceva, ALDE a luat 4 și ceva, și dacă ne batem pentru același lucru, are sens. Dacă va fi problema să fim împreună, va fi o fuziune”, a declarat Victor Ponta.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că și-a dorit o alianță cu PSD și Pro România pentru alegerile locale, însă social-democrații nu și-au dorit acest lucru.

„În condiţiile actuale, nu ne rămâne nouă, celor de la ALDE, decât să constatăm că cei din Pro Românnia doresc o poziţie clară şi fără rezerve faţă de actuala putere, faţă de Iohannis şi Orban şi să continuăm pe acest drum. După alegerile locale, subliniez – după alegeri locale, ne vom reuni şi vom vedea care este formula de colaborare care să ne fie convenabilă şi unora şi altora”, a declarat Tăriceanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.