Parlamentarii ar putea vota „Legea Alexandra”. 48.000 de persoane au semnat o petiție

alexandra măceșanu caracal
Foto: Facebook

Aproape 48.000 de persoane au semnat o petiție prin care se cere adoptarea „Legii Alexandra”. Aceasta vine la propunerea unor parlamentari PNL și prevede, printre altele, „introducerea detenției pe viață pentru criminali feroce”, care ucid minori sau femei însărcinate.

De asemenea, liberalii cer o convocare în regim de urgență a Parlamentului pentru a se dezbate și adopta această lege. Deputaul PNL Florin Roman declară că legea a fost inspirată după modelul „Tijana”, adoptată în Serbia.

În urmă cu câțiva ani, vecinii sârbi s-au confruntat cu un caz asemănător cu cel din Caracal.

Potrivit Hotnews.ro, deputatul Roman mai cere și adoptarea unei legi prin care persoanele care comit crime, tâlhării, violuri și cei condamnați pentru pedofilie să nu mai beneficieze de eliberare condiționată.

De asemenea, cei care dau apeluri false la 112 să primească amenzi dublate, iar cartelele prepay să fie vândute celor care prezintă un act de identitate.

„Fără aceste minime intervenții legislative imediate, nimic nu se schimbă. (…) Și azi, și mâine, noi criminali, violatori și tâlhari ies din pușcăriile românești și pot genera noi drame. Am cerut același lucru în ianuarie, după crima de la Mediaș și s-au făcut că plouă.

Acum a apărut Caracal…mâine cine știe? Intervenția legislativă este urgentă și necesară!”, afirmă deputatul liberal Florin Roman.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.