Părinții trebuie să semneze un contract educațional la începerea școlii. Se dau amenzi pentru cei care nu o fac

FOTO: steveriot1/Pixabay.com
FOTO: steveriot1/Pixabay.com

Părinții trebuie să semneze un contract educațional, atunci când copilul intră în clasa pregătitoare, clasa a V-a sau în clasa a IX-a.

Prin aceste contracte, care sunt semnate și de directori, părinții se obligă să participe la ședințele cu diriginții sau învățătorii. De asemenea, se asigură că elevii au o ținută decentă și se angajează că vor înlocui obiectele distruse de copiii lor la școală.

Părintele, conform contractului, trebuie să fie, de asemenea, de acord cu servicii de consiliere pentru copil, în cazul în care acesta are nevoie. Și conducerea școlii are mai multe obligații.

Trebuie, printre altele, să solicite acordul părinților pentru supravegherea audio/video a elevului în timpul programului școlar, precum și pentru stocarea imaginilor.

În cazul în care una dintre părți nu vrea să semneze contractul, riscă o amendă între 1.000 și 5.000 de lei sau muncă în folosul comunității.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: