Părinții adolescenților care au incendiat Iulius Mall, condamnați să plătească 220.000 de euro

incendiu iulius mall

Incendiul de la Iulius Mall din decembrie 2023 a fost provocat de 2 adolescenți care s-au jucat cu petarde. Foto: Gherla Info

Cei 2 adolescenți care au incendiat Iulius Mall din Cluj-Napoca în decembrie 2023 au fost condamnați de instanță la plata a 1,1 milioane de lei (peste 220.000 de euro), în solidar cu mamele lor, anunță publicația locală „Monitorul de Cluj”.

Suma de bani reprezintă despăgubirea pe care familiile tinerilor trebuie să o plătească către Auchan. De asemenea, cei 2 adolescenți cu vârste de 16, respectiv 17 ani, au fost condamnați de Judecătoria Cluj-Napoca la măsura educativă a asistării zilnice pentru 6 luni pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Ei trebuie și să urmeze un curs de formare profesională.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 9 decembrie 2023, cei 2 tineri s-au dus în parcarea supraterană a complexului comercial Iulius Mall, de unde au aruncat petarde în depozitul exterior al magazinului Auchan.

Mai multe materiale din depozit au luat foc, iar flăcările s-au extins. Au ars 150 de metri pătrați din fațada exterioară a centrului comercial, iar 10 geamuri și două uși au fost distruse. Au fost afectate și reflectoarele de pe fațadă, gardul împrejmuitor și o mașină parcată în zonă.

Adolescenții au spus în fața judecătorilor că nu au vrut să provoace un incendiu, ci doar să se distreze.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version