Părinți obligați să dea câte 60 de lei pe copil pentru cumpărarea unui catalog electronic

Foto: Radio Reșița

Părinții elevilor de la un liceu din Suceava au fost puși să plătească 60 de lei de copil pentru ca școala să cumpere un catalog electronic de la o firmă, lucru interzis de lege, relatează edupedu.ro.

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava s-au plâns că profesorii diriginți le-au cerut, la îndemnul conducerii școlii, suma de 60 de lei pe an pentru fiecare elev, pentru ca școala să cumpere un catalog electronic de la o companie privată.

Însă un ordin de ministru interzice ca un astfel de catalog să fie plătit din banii părinților. Secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat pentru sursa citată că astfel de servicii trebuie cumpărate din banii școlii sau au primăriei, nu din bani solicitați de la părinți sau copii.

Contactată de edupedu.ro, directoarea unității de învățământ, Eugenia Trufin, a negat acuzațiile și a spus că este vorba doar de donații voluntare în contul unei asociații de părinți: „Părinții nu sunt obligați să plătească pentru catalogul electronic, dar se pot face donații în Asociația de Părinți înființată de Colegiu”.

În colegiu învață 1.185 de elevi, care ar urma să plătească 60 de lei pe an. Astfel, școala ar primi în total 71.000 de lei pe an, dacă toți părinții ar plăti.

Ministerul Educației a anunțat că va face un control la instituția de învățământ.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.