Parcurile din România ar putea fi închise după ora 22:00

FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a anunțat că obiectivul Guvernului este să stopeze creșterea numărului zilnci de infectări cu noul coronavirus. Șeful Executivului a mai transmis că urmează să aibă loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde ar putea fi adoptate noi măsuri de restricție.

La această ședință, în principal se va avea în vedere actualizarea listei cu țările care depășesc indicele de răspândirea a coronavirusului, însă s-ar putea propune și o măsură de închidere a parcurilor.

O sesizare cu privire la închiderea parcurilor a fost făcută deja de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o ședință a comitetului municipal.

S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…)

După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.