Un oraș din România face un parc plin de verdeață în locul unei fabrici ruinate

parcul evergreen
Proiectul Parcului Evergreen din Mangalia. Foto: Captură Digi24.ro

O fostă fabrică din Mangalia unde se făceau plăci de beton se va transforma într-un parc. Spaţiul verde se va întinde pe trei hectare, iar autorităţile spun că nu vor exista restaurante sau tarabe, ci doar spaţii de relaxare. Parcul va fi gata până la sfârşitul anului, relatează digi24.ro.

Parcul Evergreen, care va fi plin de alei pietonale şi de verdeaţă, va fi construit pe ruinele staţiei de betoane din Mangalia, adică în apropierea căii ferată ce leagă Constanţa de Vama Veche.

Autorităţile locale din Mangalia spun că este un proiect futurist, un loc în care spaţiul verde va domina.

„Vom construi o pistă pentru roller-skateri, o să fie nişte fântâni arteziene, plus mobilierul urban, sanitarele se vor reabilita”, a povestit Ciprian Popa, şeful serviciului proiecte din cadrul Primăriei Mangalia.

În plus, autorităţile promit că în tot parcul nu vor exista tarabe, magazine sau restaurante. „Este exclus să vorbim de un parc cu activităţi comerciale. Oraşul nu e foarte mare, avem peste tot, aşa că nu trebuie să aglomerăm un parc”, a explicat Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia.

Valoarea proiectului este de patru milioane de euro, bani europeni, iar reprezentanţii Primăriei aşteaptă acum fondurile pentru ca, în cel mult două luni, să înceapă lucrările.

„Acest parc, de aproape trei hectare, trebuie să fie finalizat undeva la 31 decembrie 2015, anul acesta, tot pe axa veche. Ne mişcăm puţin mai repede şi să sperăm că va fi gata în timp util”, a mai spus primarul.

În mai puţin de două luni vor începe în Mangalia şi lucrările de reabilitare a falezei, proiect finanţat tot din fonduri europene, cu o valoare de trei milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cei mai inteligenți oameni din lume. Top 10
O româncă a câştigat concursul de fotografie al National Geographic Traveller
Fotografii adorabile cu pui de animale