Parcarea pe trotuar ar putea fi interzisă prin lege

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va fi propusă spre dezbatere o inițiativă de interzicere a parcării pe trotuar.

„Singura excepție va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit Digi24.ro.

Parcarea pe trotuare ar urma să fie permisă doar în situația în care trotuarul este destul de mare și permite acest lucru, iar acest lucru va fi semnalizat de administratorul drumului.

„Se propune abrogarea prevederii care permitea staționarea autovehiculului pe trotuar, atunci când lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor era de cel puţin un metru.

În multe situații, această prevedere a permis săvârșirea unor abuzuri și, în general, desconsiderarea dreptului pietonilor la condiții civilizate de deplasare pe drumul public.

Pentru un control mai riguros, se propune ca administratorul drumului public să poată permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial ori total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător”, se arată în propunerea de modificare a legii.

Reduceri eMAG pentru vacanța de vară. TOP 5 produse la ofertă

giphy (2)