Papa Francisc vine în România

papa francisc vatican
Papa Francisc. Foto: Jeffrey Bruno / Wikimedia Commons

Papa Francisc și-a programat o vizită în România, în primele zile ale lunii mai de anul viitor, anunță corespondentul la Vatican al publicației periodistadigital.com.

Capul Bisericii Catolice are în intenție să facă o vizită în aceeași perioadă și în Bulgaria și să transmită un mesaj de deschidere ecumenică, având în vedere că ambele țări din zona estică sunt preponderent ortodoxe.

Deocamdată, data exactă a vizitei nu este confirmată, însă se știe sigur că ar urma să aibă loc în primele două săptămâni ale lunii mai, înainte ca papa să-i primească la Roma pe episcopii argentinieni.

În România ar urma să se pregătească o vizită la catedrala din București și o posibilă slujbă în Parcul Izvor, lângă Palatul Parlamentului.

Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a ajuns la București și era prima vizită a unui papă într-o țară preponderent ortodoxă de la Marea Schismă din 1054.

„Vin pe pământul vostru ca pelerin al păcii, al fraternităţii şi al înţelegerii în sânul naţiunilor, între popoare şi între discipolii lui Cristos. Pe parcursul diferitelor etape ale vizitei mele, voi întâlni diversele comunităţi ecleziale, ca şi poporul român. Mulţumesc din inimă Beatitudinii Sale Teoctist Patriarhul României, pentru cuvintele de bun venit.

Întâlnirea noastră şi momentele de rugăciune pe care le vom împărtăşi sunt dovezi elocvente de fraternitate evanghelică. Pe linia ultimului Conciliu şi în perspectiva marelui Jubileu, gesturile sunt cele care marchează în mod semnificativ drumul unităţii creştinilor.

Doresc ca păstorii şi credincioşii să facă, la rândul lor, gesturi concrete de dialog şi de primire reciprocă, ce vor demonstra că iubirea fraternă în Cristos nu e o vorbă în zadar ci o componentă a vieţii creştine şi a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.