Negoiță: PSD ar pierde prezidențialele și dacă l-ar avea candidat pe Papa Francisc

papa francisc vatican
Papa Francisc. Foto: Jeffrey Bruno / Wikimedia Commons

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București, recent suspendat din PSD pentru o perioadă de 6 luni, a declarat că social-democrații nu ar câștiga alegerile prezidențiale nici dacă l-ar avea drept candidat pe Papa Francisc.

„[La] vizita Papei Francisc am văzut o reacție foarte favorabilă. Dacă l-am pune să candideze din partea PSD, părerea mea este că ar pierde”, a declarat Robert Negoiță într-o emisiune la postul de televiziune Digi24.

„Astăzi, din perspectiva mea, antipatia față de această structură politică este atât de mare încât anulează șansele oricui ar intra într-o astfel de luptă”, a completat el.

Robert Negoiță a mai spus că, dacă PSD își dorea cu adevărat să aibă șanse la prezidențialele de anul acesta, singura formulă prin care putea să își crească șansele cât de cât era să dea dovadă de „realism”: „Nu am cum să nu-mi aduc aminte atunci când am avut o discuție în interior și când fusese condamnat Liviu Dragnea pe fond și a făcut o întâlnire de urgență, și la care îi auzeam pe colegi „Domnule președinte, noi mergem până la capăt”. Eu am întrebat „Și care e capătul? Unde mergem? PSD va plăti grav faptul că a ținut în funcție un președinte atât la partid, cât și la Cameră, până a fost luat de acolo cu cătușe”. Și multă vreme de aici încolo”.

„[Liviu Dragnea] este un om malefic, este un om care știe să facă rău, știe să se ocupe de o persoană atunci când vrea și să îți facă viața un calvar, să îți facă viața grea. Tot felul de șicane știe să le facă. Inclusiv instituțional, folosindu-se de instituții, ceea ce din nefericire e o practică pentru că am colegi care se folosesc de chestiunea asta. Și-au pus oameni prin multe poziții. Primăria este controlată de peste 30 de instituții, iar controlul pe care îl fac la primărie poate fi mai mult sau mai puțin corect”, a mai declarat primarul sectorului 3.

Legat de modul în care Viorica Dăncilă conduce țara, el a afirmat că România este în pericol. Totodată, el a spus că, deși o respectă foarte mult pe mama sa, nu ar pune-o niciodată în fruntea Guvernului.

Robert Negoiță a mai spus că nu știe dacă suspendarea sa din PSD, timp de 6 luni, este statutară: „A fost totuși o ședință la care s-a discutat despre mine, fără să fiu informat că se va discuta despre mine. Nu iei decizii d-astea la o ședință informală”.

În ultimul timp, Robert Negoiță a criticat în repetate rânduri Partidul Social Democrat, precum și pe liderii săi (inițial pe Liviu Dragnea, iar apoi pe Viorica Dăncilă). El i-a acuzat pe aceștia că iau decizii greșite.

De asemenea, el a acuzat Guvernul că a lăsat primăriile fără bani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.