Pantofii bărbătești, baza ținutelor – recomandări privind alegerea perechii ideale

Elegantă, casual sau sport, ținuta va fi completă numai când încălțămintea aleasă corespunde cu anumite rigori estetice și calitative. Tendințele dictează majoritar alegerilor reprezentanților masculini, însă cei cu un simț al bunului gust excelent dezvoltat vor ști să aleagă întotdeauna inspirat, ținând cont și de ceea ce au personal nevoie, nu doar ce impun marii designeri. Iată de ce alegerea pantofilor poate deveni dintr-o simplă sesiune de cumpărături, o misiune cu adevărat provocatoare.

Pentru a avea de fiecare dată siguranța unei alegeri potrivite, publicul masculin trebuie să țină cont de anumite repere. Atât timp cât se raportează la un set de reguli nescrise, însă care se subînțeleg, au toate șansele să găsească încălțămintea potrivită indiferent de contextul în care o va purta.

Pentru că sunt mai mult decât un articol necesar, jucând un rol indispensabil în ținute, pantofii vor și selectați din marea de opțiuni disponibile astăzi în magazine având în vedere: ținuta, culoarea, sezonul, dar și felul în care vor fi asortați. Iată care sunt recomandările oferite de B-Mall, un mal virtual care adună într-un singur lor produse originale, ale unor branduri consacrate din lumea fashion, acoperind cu succes necesitățile pe partea de încălțăminte, îmbrăcăminte, genți și accesorii.

Pantofii potriviți și ținuta

Perechea potrivită poate schimba complet aspectul de ansamblu al unei ținute. Poate fi numită perfectă până la glezne aceea care e completată de o pereche de pantofi eleganți, calitativi, estetici și, mai ales, care să corespundă cu rigorile de stil personale. Când sunt prea uzați, deja ținuta are toate șansele să treacă drept irelevantă. Pantofii potriviți, pe care oricine îi poate comanda de pe https://www.b-mall.ro/pantofi-barbatesti, în funcție de filtrul personal, va defini întregul outfit.

Ținutele elegante au ca aliați pantofii Oxford și Brogue.

Ținutele casual sunt completate optim cu ajutorul pantofilor tip loafers și, pentru sezonul rece, cu ghetele Chelsea.

Ținutele sport deja e clar de ce vor fi completate. Pe B-Mall se regăsesc sute de produse, ce stau sub emblema unor branduri mari ca adidas, Tommy Hilfiger, Nike etc.

Pantofii și culoarea lor

Sunt persoane care indiferent de anotimp poartă negru. Știu că aceasta este o alegere sigură, cu asortare ușoară, stilată. Este adevărat, însă nu în totalitate. Iată care sunt mixurile care pot reda o ținută elegantă și stilată!

*pantofii maro sunt la fel de des preferați, atât cei în nuanțe închise, cât  și deschise. Pot fi asortați cu succes la pantaloni și blugi de orice culoare, dar cu atât mai puţin la costumele negre.

*pantofii negri sunt deci alegerea bifată de cei care sunt în pană de idei, însă trebuie evitate combinațiile cu pantalonii albi, cu cei maro sau crem de asemenea.

*pantofii albi sunt deosebit de versatili, dar ca și în cazul celor negri, trebuie evitate combinația cu opusul său, cu pantalonii negri.

*pantofii colorați sunt deja un trend care circulă prin rândul reprezentanților masculini, ales cu interes de aceștia. Cât sunt respectate regulile de cromatică, nu pot fi decât o alegere inspirată.

Pantofii și sezonul

Anotimpul este un aspect deosebit de important la care trebuie să se raporteze de fiecare dată alegerea. Va dicta mare parte din confortul resimțit la purtare. Materialele ușoare, ce permit piciorului să respire rămân alegerea potrivită pentru vară, pe când cele din materiale impermeabile, completate cu talpă antiderapantă sunt ideale pentru iarnă.

În sezonul de primăvară – vară ținutele sunt cel mai bine completate de pantofii tip loafers, Derby, sandalele, mocasinii și boat shoes. Aduc echilibrul dorit în outfit-urile abordate, păstrând și acel echilibru estetic ce va încânta vizual.

În sezonul toamnă – iarnă deja alegerile vor pune mai mult accent pe calitățile de protecție contra ploilor, frigului, vântului, zăpezii. Așadar, ghetele sunt în topul preferințelor, însă constituie o alternativă destul de practică și așa numitele desert boots. Ideale sunt cele care permit o curățare facilă.

Pantofii potriviți și costumul

Este deja un subiect mai sensibil, însă care ținând cont de rigorile de stil și eleganță, va trece cu brio orice provocare.

Costumele negre rămân cel mai bine asortate cu pantofi de aceeași culoare. Deja maroul îi va conferi sacoului note prea casual.

Costumele maro în schimb ies cel mai bine din anonimat cu ajutorul pantofilor maro, dar într-o nuanță mai închisă decât a lor. Pantofii negri în cazul lor sunt scoși complet din discuție.

Costumele gri pot fi de un impact deosebit când sunt completați de pantofi maro, negri, vișinii sau chiar roșii. Pentru tonurile mai închise, negru este varianta potrivită de pantofi.

Costumele bleumarin de asemenea se vor asorta cel mai bine cu pantofii negri, respectiv cu cei maro, vișinii și în anumite contexte cu cei roșii, în funcție de cât de mult se dorește a evidenția outfit-ul.

Respectând reperele mai sus prezentate, orice bărbat poate realiza alegerea potrivită a pantofilor, care să corespundă atât cu astfel de cerințe de bun gust, cât și cu cele personale, care nu trebuie lăsate pe loc secund.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.