Panică la bordul unui avion Blue Air: „Am zis că murim”

blue air
Foto: Aldo Bidini via Wikimedia Commons

Pasagerii unui avion Blue Air prins de o furtună deasupra Mării Ionice au trăit momente dificile din cauza turbulențelor severe provocate de o furtună pe mare.

Aeronava Boeing 737 avea 132 de oameni la bord și plecase din Bacău în dimineața zilei de joi, 4 ianuarie. Trebuia să aterizeze în Catalnia, Sicilia, dar până la urmă a aterizat în Palermo.

„Sunt speriată. Aproape când să ajungem la aterizare, în Catania, a avut o vibraţie înainte-înapoi, stânga-dreapta, după care a venit în picaj pe partea dreaptă. Şi s-a redresat, apoi a prins înălţime şi am plecat la aeroportul din Palermo. Pentru că era un vânt, era furtună pe mare în Catania”, a povestit o pasageră pentru Digi24.

„Pilotul mult mai târziu a intervenit şi a spus că a luat hotărârea să plecăm la Palermo, pentru că nu se poate ateriza pe Catania. Eram deasupra mării. Marea se vedea foarte agitată. Nu a fost uşor să cazi în picaj aşa dintr-o dată. Panica a fost foarte mare. Panică generală. Erau doi bărbaţi care plângeau, unei femei de la Constanţa i s-a făcut rău, a venit ambulanţa”, a mai spus ea.

Potrivit Știrile ProTV, în avion s-au deschis compartimentele pentru bagaje şi au început să cadă genţi.

“Panica a fost foarte mare pentru că avionul era foarte plin. Şi erau şi copii, erau persoane care au început să plângă. Chiar erau doi bărbaţi care plângeau. Pasagerii au început să ţipe şi am încercat să cerem explicaţii. La un moment dat a ieşit o stewardesa şi ne-a spus să stăm liniştiţi că plecăm spre aeroportul de la Palermo, datorită turbulențelor care sunt la Catania”, a povestit Angelica Ozac pentru Știrile ProTV.

”Am zis că murim în ciclon”, a declarat o altă pasageră.

Într-un comunicat de presă, compania Blue Air a arătat că siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în nicio clipă în pericol. După ce a aterizat la Palermo, aeronava și-a continuat ulterior drumul spre Catania, iar apoi spre Bacău.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.