Pandemia nu oprește ”Noaptea Muzeelor”. Când se ține evenimentul

FOTO: noapteamuzeelor.ro

”Noaptea Muzeelor”, un eveniment îndrăgit de români, va avea loc și în acest an, după ce mai multe instituții s-au arătat dispuse să asigure respectarea măsurilor împotriva epidemiei de coronavirus.

„Ţinem Noaptea Muzeelor! Mai multe muzee din ţară au dat curs propunerii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România de a organiza Noaptea Muzeelor 2020 în data de 14 noiembrie, una stabilită de către organizatorul european al evenimentului”, se precizează într-o postare pe Facebook a Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Evenimentul, care atrăgea zeci de mii de oameni la diferite muzee din țară, provocând aglomerații, se va desfășura sub strictele măsuri de prevenire a răspândirii bolilor.

În 2019, cu prilejul celei de a XV-a ediţii a Nopţii Muzeelor, zeci de mii de bucureşteni au vizitat până spre dimineaţă muzeele din oraş şi spaţiile de cultură publice şi private, care au reunit numeroase de expoziţii, experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.

Rămâne de văzut care vor fi și restricțiile impuse de către ministerele Culturii și Sănătății, acestea urmând să fie publicate abia în luna octombrie.