Pandemia nu oprește marele pelerinaj de Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva. Sute de mii de credincioși merg an de an la Iași (jurnalspiritual.eu)
Sfânta Parascheva. Sute de mii de credincioși merg an de an la Iași (jurnalspiritual.eu)

Unul dintre cele mai importante ritualuri creștine din România, pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași, va fi organizat și în acest an, în ciuda faptului că suntem încă în pandemie.

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România, care atrage an de an zeci de mii de credincioși, va începe mai devreme în acest an.

Racla Sfintei Parascheva va fi expusă cu săptămână înainte de sărbătoarea din 14 octombrie. Potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, credincioșii sunt rugați să păstreze o distanță de cel puțin un metru și jumătate unul de altul, să poarte măști și să își dezinfecteze mâinile.

”Racla cu sfintele moaște va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în data de 8 octombrie și va sta până pe 15 octombrie. Va fi scoasă pe străzile din toate cartierele orașului Iași, pe străzile principale. Hramul de anul acesta are niște particularități și organizarea lui este una extrem de dificilă, probabil cea mai dificilă din întreaga istorie a acestei sărbători”, a spus Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru Știrile Pro TV.

Rămâne de văzut dacă măsurile de protecție în fața coronavirusului vor fi și respectate, în condițiile în care anul trecut peste un sfert de milion de oameni au mers să se roage la moaștele Cuvioasei Parascheva.

România a înregistrat ieri cel mai mare număr de cazuri noi cu coronavirus de la începutul epidemiei.