Pandemia a făcut peste 200 de noi miliardari în China

FOTO: moersch/Pixabay.com

FOTO: moersch/Pixabay.com

Un studiu realizat de Hurun Global Rich List, citat de Yahoo News și Business Standard, arată că în ultimul an, pe fondul pandemiei provocate de coronavirus, peste 200 de noi miliardari a apărut în China.

În ultimii cinci ani, numărul miliardarilor chinezi în dolari aproape s-a dublat. În acest moment, cei mai mulți miliardari sunt în China – 1.508. Pe următoarele locuri sunt SUA (696) și India (177). Germania, Marea Britanie și Elveția au fiecare peste 100 de miliardari.

La nivel global, în acest moment sunt 3.228 de miliardari, iar averea lor combinată este de 14,7 trilioane de dolari. Valoarea reprezintă echivalentul PIB-ului Germaniei.

În 2020, chiar dacă a fost pandemie, au apărut în lume 421 de noi miliardari. Cel mai bogat om din lume este Elon Musk (197 miliarde de dolari). Pe următorul loc este șeful Amazon, Jeff Bezos (189 de miliarde de dolari).

Bernard Arnault, șeful LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, cea mai mare companie mondială de produse de lux, este pe locul trei, cu o avere totală de 114 miliarde de dolari.

Topul 5 al miliardarilor lumii e completat de Bill Gates (Microsoft) și Mark Zuckerberg (Facebook).

Cel mai bogat om de afaceri din China, pe locul 7 în clasamentul Hurun, este Zhong Shanshan, patronul Nongfu, producător de apăa îmbuteliată. Averea sa este de 85 miliarde de dolari. Cea mai bogată femeie din lume este Alice Walton, patroana Walmart, cu o avere de 74 miliarde de dolari.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version