Până la ce distanță poate să ‘vadă’ o cameră de supraveghere performantă

Sunt multe variabile care trebuie luate în considerare atunci când montați o cameră video de supraveghere. În primul rând, trebuie stabilită de la bun început suprafața pe care vreți să o supravegheați și mărimea exactă a acesteia.

Pentru supravegherea unui perimetru cu ajutorul unei camere video speciale trebuie luate mai multe aspecte în considerare, cum ar fi spațiul de stocare al filmărilorcalitatea imaginii pe care o doriți și mai ales suprafața de acoperit.

Cei de la Spy-Shop.ro au câteva recomandări și explicații foarte interesante ale specialiștilor despre raza de acoperire a unei camere video de supraveghere.

De ce depinde ‘puterea’ unei camere video de supraveghere

O camera video de supraveghere are o acoperire determinată de rezoluție, senzor și de lentilele folosite. De exemplu camerele de supraveghere profesionale precum sunt cele de la PTZ pot vedea până undeva la 200m.

Pe lângă asta, mai sunt și alte elemente de amplasare a camerei care pot influența distanța până la care poate ‘bate’. De exemplu, câmpul de vizualizare e foarte important. Cu cât câmpul este mai larg, cu atât poți surprinde din peisajul din fața camerei, însă detaliile vor fi mai puține. Dacă ai un câmp vizual îngust, restrâns, mic, vei avea un peisaj mai sărac însă cu multe detalii.

Distanța focală a camerei de supraveghere este și ea foarte importantă. Ea reprezintă distanța dintre centrul lentilei și punctul de focus. Mai exact, o distanță focală mică permite vizualizarea câmpului larg de vedere.

Rezoluția, distanța și calitatea camerei

Rezoluția este un alt factor extrem de important atunci când achiziționați o cameră de supraveghere. Rezoluția camerei e cea care îți dă posibilitatea să dai zoom digital și să amplifici imaginea pentru a studia detaliile ei. Cu prețuri accesibile se pot achiziționa camere cu 2,4,5 sau chiar și 8mp.

Distanța la care se află camera de obiectivul supravegheat este importantă. De aici ajungem și la calitatea camerei care diferă în funcție de fiecare model dar și de producător. Camere de supraveghere de bună calitate găsești de la branduri renumite în materie precum Acvila, Dahua sau Hikvision.

Ce trebuie să faci pentru a monitoriza suprafețe mari, de la distanță

Dacă vrei să folosești camerele de supraveghere pentru acoperirea unor suprafețe cât mai mari, într-un mod cât mai eficient, există câteva sfaturi pe care specialiștii ni le oferă:

În primul rând trebuie folosite camere cu lentile varifocale pentru că ele oferă câmp vizual extins. Rezoluția trebuie să fie cât mai mare în aceste cazuri pentru a putea avea detalii la zoom.

Alege camere de supraveghere de tip PTZ Pan-Tilt-Zoom, sau branduri cunoscute și verificate deja. Nu în ultimul rând, asigura-te că dispozitivele alese pot vedea la distanța dorită cu detalii bune chiar și pe timpul nopții.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.